Saturday, October 31, 2009

kawan and lawan

kadang2 kawan akan jadik lawan
betul ke??

betul..
aku??
aku mmg org tak suke
aku tau..
selalu nye yg sebaya ngn aku..

kenape ye??
aku ni menyakitkan hati
mase skul.. kawan aku ade tegur.. meh aku cite..

one day...
wateeqa.. u should zip ur mouth.. dun eva open it in front of other people..
then i ask her.. (tapi dlm keadaan tersenyum coz i know da answer).. why?
why should i?
she said.. when u talk.. the words dat come out is... so... hard to accept by people la.. in the other word.. mulut ko lazer..

hahaha.. i just laughing... aku tau la naj..
i miss naj.. i miss my freinds.. kawan2 aku kat SAINA...

masa aku kat matrik pun ade org tegur..
hahaha...

maaf la.. tapi setiap yg tegur tu akan jadik kawan yg aku sentiasa ingat..
jgn pikir mulut aku lazer aku tak terima teguran..
ade yg tegur secara sinis.. tapi aku terima.. aku tak terus tunjuk yg aku terima.. diam2 aku pikir...

kat U??
yg tegur aku??
ade2.. lepas die tegur aku terpikir.. bile aku nak wat jek aku teringat kata2 die.. thanks abe.. i never land at "her" blog anymore.. huhuh..

ade jugak kawan yg suke kencing...
diam2 blah jek
aku tau aku tak best..
huhuhu

nak jadikkan lawan??
no lah
wat pe gaduh
hidup nih nape nak peduli hal org
aku ngn hidup aku
korang wta la keje laen..

kawan and lawan
kawan tak mungkin kekal.. kdg2 jadik lawan
lawan akan kekal kerana akan jadik kawan...

bila aku sayang kamu














bila aku kata aku sayang
mungkinkah kau akan kata kan yg serupa?

bila aku sudah terlalu sayang..
mungkin kah kan tiba sayangmu utkku?


aku mengerti..

mana ada cinta yg boleh di paksa
mana mungkin kasih kan di beli
mana ada rindu di hati yg membenci

aku insan kerdil
mengharap cinta insani
mengharap rindu tapi di benci..

bila aku sayang kamu
boleh kah aku terus merindu?
boleh kah aku terus memerhatikanmu?
ku biar masa berlalu
ku biar takdir melukis jalan buat ku
ku biar diri hati dan jiwa melupa kan mu..

bila aku sayang kamu
takkan ada yang kedua
apatah ke tiga

dan bila aku sayang kamu.....
kaukan terus aku rindu....

reminder: puisi aku yg paling tak best

Wednesday, October 28, 2009

usah di kenang sejarah silam

orang selalu cakap.. bile suatu kenangan jadik sejarah jgn la di kenang2.. lagipun perkara yg lepas jgn di kenang.. kenape?? klu sejarah itu bahagie? patut ke tak di kenang?? even menyakitkan pun oke pe utk di kenang.. kan tu suatu pengalaman..

kenangan waktu sekolah best sgt... hepi and sedih pun ade.. tapi bile terkenang mesti tersenyum.. cinta monyet.. pun ade..(kihkihkih). bile teringat kan sekolah ingat abes cite zaman budak2.. ni kawan sekolah menengah.. sekolah rendah t aku curi kat fs sape2.. kihkih..
time sekolah aku baek.. huhuhu.. baek la sgt.. kihkihkih.. tapi tak la jahat sampai de kes.. ag pun low je profile aku.. dulu aku teringin sgt jadik prefect.. tak dapat.. yelah.. tak berkepimpinan.. huhu.. so aku di beri jawatan sebagai pendakwah..(heeeeeeee..lagi hebat kan..)
erm.. kawan2 sekolah.. dah tak contact... huuuu



ni lak kengkawan mase aku kat matrik penang(kmPP)
sempoi habes.. at first tak kawan pun..
last2 jadik close..
sekarang sume ngn arah tuju hidup masing2
sume dpt la pe yg di impikan
mase matrik dulu aku nak saat jadik cikgu..
aku pika n aswana
tapi aswana minat ngn mascom..
fifi lak nak ikut macam ayah die.. engineer..
zafirah?? tak sempat tanya.. huhuh
now sume ngn cita2 masing2
bz je.. tak contact pun
huuuuuuuu
miss u all lah...


nih.. kengkawan U...
sume cikgi2
insyaallah t sume jadik pendidik anak bangsa!
hiiiiii
will us be hepi eva after?... may Allah bless us..

jika ada kesetiaan n kefahaman pasti ia berkekalan
sahabat bukan untuk sementara
bukan untuk kenangan
tapi untuk perhubungan selamanya

.....

kepada semua yang menjadi sahabat kepada aku
aku sentiasa doakan kejayaan korang
hope kite dapt pe yg kite cite2 kan...
....


Monday, October 26, 2009

kenapa senyap je....

senyap je kan kengkawan aku.. klu tak penuh je blog diorg..
nape aku tak senyap??
sebab aku malas
diorg study..
aku nulis..

i want to be a writer... macam ayat dalam cinderella story..
before tido lafazkan ayat-ayat puitis. hahah

sok last untuk mggu study week..
so.. sok study lagi..
huhuh

buat warga UTM
good luck in ur final exam!!!

bile lelaki di reject...


diorang akan kata perempuan ni.. terok.. memilih.. nak yang ade rupe, ade duit.. macam2.. perempuan ni sama je.. yeke?? aku de chatting ngn mamat nih.. selalu kena reject.. sebab die gemuk..tak ensem.. masa aku chatting ngn die.. aku jumpa dah reason die selalu kne reject.. MULUT DIE BAU LONGKANG..(bukan busuk.. tapi lazer..) die kata die memang direct.. boleh die kata aku bodoh n cetek pemikiran.. aku belajar penat2.. masuk saina, masuk matrik..masuk utm.. tak cukup pandai ke.. die??? aku bukan riak.. die kata aku tak bersyukur.. aku kata la.. die tau ane?? aku tny die tau ke sehari aku wat solat sujud syukur bape kali.. die kata aku takbur.. aku jadi geram.. malas nak sakit kan hati.. then aku kata kat die, klu sakit kan hati org dosa tak..?( coz semalam die kata bab agama die tau dah) die ubah topik.. tak ngaku.. so.. guys yg kat luar tu... think.. die ni kne reject sebab pe?? klu korang yg laki tu jadik pmpuan korang nak tak die?? maaf la kepada si polan.. sy juge manusia biase.. klu umo masij 20-an belom cukup utk riak kata byk pengalaman.. my mentor pun tak penah riak kate die ade byk pengalaman even die sekarang dah de title Dr. betol tak DR??

lelaki and perempuan same.. klu kne reject kompem maki jantina yg mereject die.. betul tak.. lelaki n perempuan ade lebih n kurang.. klu lelaki nak pompuan cantik.. pompuan pun nak laki ensem.. betul tak..? macam kawan aku penah kate mase kelas biologi(tgh belajar pasal baka/genetik).. klu pompuan cantik laku.. pompuan tak cantik tapi pandai laku.. lelaki ensem laku.. lelaki yg tak ensem camne.. cikgu aku gelak sepanjang hari.. jawapan?? klu dah jodoh mesti la ade.. setiap manusia di cipta berpasangan..

komen la.. jgn lazer2 t aku jadik kan n3 seterusnye.. hikhikhik

Saturday, October 24, 2009

she my sis!





i'm her sis.. (different sentence but same meaning..hahhah)
die yg paling kecoh dalam umah..
smart girl..

hope dapat masuk sekolah sains jugak.. terus kan tradisi ku.. heheh
bangga jugak dapat jadik contoh untuk adik2..
hope adikku dapat la kejar cita2..
jgn jadi cam akak ni.. hukhukhuk..
tertinggal cita2 kat belakang..heheheh




opss.. silap cite lak..
adik aku nih malas bile aku n akak aku de kat umah..
die leh goyang kaki jek
huuuu
kalau suh die wat keje kena ckp 10 kali baru keje tu dibuatnye...

tapi kalau bab jage baby amir...
die sorang pun takpe..
hahha

die rajin belajar
tu penting..
she can speak english fluently.. since she in standard 4
omedetogozaimatsu..

aku??
leh speaking tapi tak fluent la..kihkihkih
die tak minat korean drama.. aku dah bagi cite die tgk sikit jek
novel??
taktau la.. t dah masuk sek.men. baru minat kut...
tapi tak jugak ateh tak minat pun
huuuuuu
she like to eat..like me... heeeee
she call me gemuk.. my mum call her lebar..
hahha

takkan nak cite byk kut..

Wednesday, October 21, 2009

relax...cool...doa...

mesti sume tension
bile aku jenguk blog kengkawan
sume cite ttg kepanasan??
apehal ek??

non of my business..

to all my friend..
good luck 4 ur exam!!
gambattekudasai!

taihendesne??

Monday, October 19, 2009

tonite...aku benci die


boleh ke kite menghebohkan aib kite sendiri??
macam suke je kan.. melakukan maksiat dan rase bangga
boleh ke?
aku cetek hal agama
tapi aku takkan malukan diri sendiri
maaf sape terase..
aku biar hati yg tegur
aku tak sempurna
tapi aku tahu batas
aku benci?
sebab aku di keji oleh die suatu mase dulu
tapi Allah maha kaya
tgk ape dah jadi
sedih ditinggal kawan??
sape tinggal sape??
aku hanya tgk dari jauh
macam belangkas
hahhah
aku doa agar aku dikuat iman
moga aku tak wat ape yg die buat
tegur??
die akan dgr ke??
pandai ckap tu
bahaye seyh..
silap2 kite lak menangis
die tak salah??
entah
die tak mintak maaf dgn aku lagi
aku pun tak maafkan kut??
tak.. hanya mahu dgr kata maaf jek
die wat macam tak bersalah
die taktau aku tau?
yup.. mmg
die talam seribu muka
die laga aku ngn org lain
mujur Allah teman aku
yup
ustaz/ustazah tak semesti masuk syurga
tapi knape pegang ayat tu?
ko tau ke die masuk syurga ke tak?
sebab pegang ayat tu korang tak berubah
aurat tak tutup sempurna tapi ingin masuk syurga?
aku juga byk mengumpat
yup aku pun tak sempurna
at least aku tak penah cakap ayat tu kat org even diri aku
bila aku nak masuk syurga
aku akan ingat seminit lagi nyawa aku akan ditarik
bergetar body..
hu!
AKU BYK DOSA
Allah tahu..
aurat aku dah jaga
tapi kadang terlepas dipandang juga
mulut masih berkata
hati masih mengata
telinga masih dgr segala2
aku benci
aku masih wat dosa

Kenapa YA??



Kenapa ya

Malam yang dingin ini

Hatiku serasa ingin menangis...

Aku sedih kerna apa??

Nasib sering melebihi padaku..

Apa yang kurang?

Aku terasa hati dirobek pilu

Malam ini terakhir bersama keluarga

Bukan pergi untuk selamanya

Tapi buat sementara

Perjuangan yang masih belom selesai

Ya Allah panjangkan umurku ini

Agar mampu aku basuh dosa-dosaku yang lalu

Malam ini terasa ingin berkongsi rasa

Dengan tinta

Yang bakal aku coretkan

Jejariku lincah menekan

Apa ya yang bakal dihasilkan??

Aku insan biasa

Ayat yang aku sering guna untuk menulis

Ya

Aku insan biasa

Gadis

Yang tiada apa-apa

Untuk di gelar istimewa

Aku Cuma gadis

Ada dosa

Ada noda

Namun... aku pohon di tingkatkan tangga taqwa

Aku jatuh cinta

Rasa seorang remaja

Tapi ia adalah bedilan iblis

kepada hamba Allah Yg Maha Esa

aku sedar

aku tahu

‘la takrobu zina”

Tapi tak cukup kuat hati ini

Terlalu goyah di goda dengan hanya kata-kata

Aku tak sekuat imannya Rabiatul Adawiyah...

Cinta yang di abadikan hanya pada Yang Maha Esa...

Aku Cuma seorang gadis

Yang mencari suatu yang tak pasti

ilovemy+anak

anak?
my mum said he is my anak jugak
even just anak menakan jek ( anak sedara)
my mum suh panggil anak.. coz we kept calling him adik..


nape amir men senduk??
time nih die asyik meragam.. aku yg jage die so..
aku bg senduk nasi kat die
t amir besar.. mak lang tunjuk gambar nih ye syg.



nih dah besar sikit 5bulan kut..
besar dah.. gigi bwh de satu

comel anak mak lang!

Sunday, October 18, 2009

novel+cinta

women/girl
like to read novel
why?
kerana mereka jiwang?
suke cumel2?
suke layan sedih2?
suke cite2 tipu?

no answer.. coz i like novel!
heeeeeee

Saturday, October 17, 2009

dahterlaluLAMA

mungkin kerana terlalu lama tak masuk kan pape N3.. so.. dats y sekali masuk byk!
hehhe
sum1 has encourage me.. utk kembali menulis.. i found sum1 yg membuat aku kembali suke akan aku ini! thanks Dr...

baju untuk dik cip.. my little boy!


this t-shirt i sew it for my little brother..
is hard 4 me to create da shirt to make sure it suitable 4 a boy to wear it
so.. while at da shop i just think about button
after i'm struggling sewing dat button
i make it! heee
nice??
hope my boy like it!
luv u acip..

Thursday, October 15, 2009

Go0d Pix rite??!


dun u think da same???
i put it on my dekstop...


aku taktahu..

aku taktahu..
jika dulu aku kata entah..
sekarang juga masih dlm pikiran mentah
masih juga ada yang bercanggah..

mengapa?
jiwa remaja ku memberontak
aku punya kawan yg menolak
tiap kata lidah juga hati ku..

apa harus aku lakukan?
aku bukan insan idaman
mampu aku teruskan
suatu dakwah tanpa sebuah kepalsuan?

aku taktahu
aku masih dirundung persoalan..
kepikiran tentang diri dan kehidupan...
jalan depan yang bercanggah
kekaburan

entah...
aku taktahu

Sunday, October 11, 2009

...nah tgk!...

ni yg telah yayang edit.. teee nak cover muke yg comot tuh!! heee
ni masa awal dtg.. daftar... bwh nih yg pas maen..
no 3!! hebat tuh.. hee



Friday, October 9, 2009

...last2week..playingNETball....




I got more information 'bout bola jaring when i join dis club
.. even just for A.. heee
nothing to say... just wanna let u see the day
have a look!




enof!! lupe nak edit dulu... huu..

Wednesday, October 7, 2009

...penat...

ingat student U relax??
penat weh..
esemen sok kne antar 4..
4??
sume tak siap ag!!!