Thursday, September 17, 2009

AKUsedangBELAJAR

AKU SEORANG PELAJAR

aku budak perempuan yg dulunya.. pendiam.. aku akui aku seorang yang sgt merendah diri.. aku terasa begitu rendah berbanding org laen.. itu dulu la.. tapi sekrg aku mula yakin pada diri sendiri
aku selalu kata kat diri aku.."jgn peduli kata2 org..tak kemana kita nanti" start daripada itu..aku belajar banyak benda..confident..stronger..cheerful..enjoy..happy..

sebenarnye.. aku nk cite yg aku still blajar ag ngn blog nih! mcm ne la nak mencanggihkanye.. huu

Wednesday, September 16, 2009

....HariRaya.....

SELAMAT HARI RAYA

SALAM AIDILFITRI..SALAM LEBARAN

woi raya dah nak tibe, aku nak tanya nih..:

a. baju raya kaler ape?
b. dah siap ke??
c. kueh mak korang dah wat?
d.raya mane ek tahun nih??

...klu raya mesti sume tanya soklan nih.. so aku tnya lew...

p/s: jgn makan byk sgt lemang..t semput la..

...mengejarLAILATULqadar.....

sekarang dah akhir2 ramadan..
ramai yang cube mengejar lailatuqadar...
siapa tak mahu temui malam lailatulqadar??
aku pun nak sgt..
tapi klu jumpa on dat time kita tak wat sebarang ibadah.. tak guna jugak kan..

surah al-qard.. menceritakan kisah lailatulqadar...

bismillahirrahmanirrahim...

maksudnya:

1. Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada malam Lailatul-Qadar,
2. Dan apa jalannya Engkau dapat mengetahui apa Dia kebesaran malam Lailatul-Qadar itu?
3. Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan.
4. Pada malam itu, turun malaikat dan Jibril Dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa Segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun Yang berikut);
5. Sejahteralah malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar!

Monday, September 14, 2009

::::lagi2GAMBARbukakPOSEdangaBAY::::

manyak nye gambar..
ni disebabkan biro multimedia kitorang.. RAHIM>>



time bile entah dia tangkap...
nak ag??? t la aku letak.....

Sunday, September 13, 2009

...akuDAPATkadRAYA...

ADA ORG BG KAD RAYA...

NIH KINJUNX KASI



ABE JEDI SAYAM BAGI.. HUUUU

kad raya kiriman The JedDy™

Saturday, September 12, 2009

+bukakPUASAkatDANGAbay+

alangkah best nye..
kuar ramai-ramai
huuu



makan banyak seh..
memang hebat la dak sph/pertanian
huuu



memang best tak terkata
apa yg best??
makan and kuar ramai2 dgn kengkawan...

Wednesday, September 9, 2009

~ nasiLEMAKsambalKERANG

ari tu aku dah sempat bukak pose kat rumah
yumyum.. mama masak sedap punye
bazaar.. fuhh best siot..murah beb..

....arini bukak kat hostel ngn kengkawan
makan nasi lemak sambal kerang...

pakcik yang jual tuh
tercengang when i ask him to add my nasi
kehkehkeh
makan byk deh aku niyh..
hikhikhik

lupe la nak tangkap gambar that nasi lemak..huuuu

Friday, September 4, 2009

.....bukakPOSEkatMSI.....

BURPP...
uish.. terlepas lak..
kehkehkeh..
best woo..
bukak pose kat msi..
makanan banyak..
sedap..
lazat...


makan dlm talam weh..
ateh makan dia kumpul nasi penuh kat dia..
last3 aku gak kna makan bg habes..
perut penuh weh...

...perjalanankErumahKUjauhBERIBUbatu...

malam nih..
aku kne bergegas pulang ke kedah
tiket sudah dibeli..
menanti tiba nya waktu berlepas jek..
alhamdulillah..mggu sibuk dah lepas
tapi test ada lagi..
entah bila aku akan pulang ke johor..



orang2 johor..
t aku bawak buah tgn ek..
ikan pekasam lorh..
heeee

Thursday, September 3, 2009

..doaKanDaku..

salam..
minggu ni jek dah 3 test..

" Ya Allah. bantu la wateeqa.. permudahkan setiap urusan nya.. moga dia cemerlang, dunia dan akhirat.. amin.."


thanks kepada yang membaca..